Kultur i Oslo

Oslo er en by som syder av kulturhistorie og spennende ny kultur. Kunst og kultur har alltid vært en viktig del av Oslo, og det gjelder ikke bare Edward Munch og andre nasjonale kunstskatter. Edward Munch er en av de største malerne i historien, Oslo har verdens største samling av Munch-arbeider.

Munch-museet

En av de største kunstdestinasjoner i Oslo er uten tvil Munch-museet hvor du finner verk fra hele Munchs kunstnerskap. Alt fra hans malerier til hans grafiske motiver er tilgjengelige på museet. Du finner blant annet Madonna og to forskjellige versjoner av Skrik. Men det er ikke alt som er til utstilling alltid, mye må også restaureres med jevne mellomrom for å sikre at kunstverket lever så lenge som mulig. De holder også spesialutstillinger hvor du virkelig kan fordype deg i Munch sitt arbeide.

Nasjonalgalleriet

Nasjonalgalleriet ble etablert i 1837 og er Norges største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer. Her blir du godt kjent med norsk kunst, både gammel kunst og nyere samtidskunst. De har noen permanente utstillinger, og en del skiftende utstillinger.

Nasjonalgalleriet er en del av Nasjonalmuseet for kunst arkitektur og design, som også inneholder Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst og Arkitekturmuseet.

Den Norske Opera

Er man i humør for litt andre kulturelle opplevelser er Den Norske Operaen et spennende sted å besøke. De fleste operetter og stykker som fremføres her, har oversettelser i setene foran, så du klarer å følge handlingen uansett hva som skjer. Det er også mulig å få guidede turer rundt på bygget både bak og foran scenen. For ikke å snakke om at bygget i seg selv er litt av en opplevelse.

Det finnes så utrolig mye mer til det kulturelle Oslo. Du har for eksempel Popsenteret, Tusenfryd, Henie Onstad kunstsenter, Det internasjonale barnekunstsenteret, Ibsenmuseet, Vigeland-museet og filmmuseet.