Tjuvholmen

Tjuvholmen har etter hvert blitt en spennende severdighet i Oslo Sentrum, mye på grunn av sin spennende arkitektur, men også fordi Renzo Pianos Astrup Fearnley museet ligger der. Området har også noen parker og en bystrand. Det er et yrende liv der med masse spennende og trendy spisesteder som for eksempel Social Eating. Ikke langt unna har du også Aker Brygge med shopping og underholdning.

Tjuvholmen skulpturpark

Denne spennende skulpturparken ligger i en liten park rett ved Astrup Fearnley museet på Tjuvholmen. I parken finner du 7 forskjellige skulpturer som er veldig forskjellige i uttrykk og er laget av de internasjonalt kjente samtidskunstnerne Louise Bourgeois, Antony Gormley, Anish Kapoor, Ellsworth Kelly, Ugo Rondinone og Franz West.

Astrup Fearnley Museet

Museet er designet av Renzo Piano og det er her du finner en av Nord-Europas viktigste samlinger av moderne kunst og samtidskunst. Det er mer fokus på individuelle verk enn kunstneriske epoker. De begynte med fokus på amerikanske kunstnere men nå har kunstnere av stadig flere nasjonaliteter blitt inkludert. Museet har både en fast samling og skiftende utstillinger.

Tjuvtitten

Dette 90 meter høye utkikkstårnet på Tjuvholmen er åpent for nysgjerrig publikum hele sommersesongen.