Frammuseet

Norge er viden kjent for sine eventyrere som for eksempel Amundsen og Nansen. På halvøya Bygdøy finner du Frammuseet, Kon-Tiki museet og Norsk Maritimt Museum. På sommeren er det lett å komme seg til øya med båt fra Aker Brygge. Ellers er det greit å komme seg dit med buss. Foruten disse museum holder også Norsk Folkemuseum, Vikingskipshuset, Kongsgården og Oscarshall på Bygdøy.

På Frammuseet finner du presentasjoner av de mest kjente og spektakulære ekspedisjoner og du kan selv gå om bord og utforske Fram om du ønsker det. Her får du oppleve hvordan lugarene så ut, salongene, byssa, lasterommet og maskinrommet.Hvet tyvende minutt kan du oppleve nordlys på dekket av Fram.

I 2013 åpnet museet et nytt bygg som kalles Gjøa-bygget hvor du får se verdens første skute gjennom Nordvestpassasjen, nemlig Gjøa. For å komme hit må du gå gjennom en underjordisk tunell og vel fremme kan du oppleve utstillinger om Gjøa, Maud, flybåtene N24 og N25, luftskipet Norge, John Franklins 1845-ferd med Terror og Erebus. Du kan også lære mer om Eyvind Astrups eventyrpå vakre Grønland.

Fram museet har også fokus på miljøvern og hvordan klimaendringene påvirker polene våre.