Kon-Tiki Museet

På dette museet finner du originale fartøy og ting fra de fleste av Thor Heyerdahl sine ekspedisjoner. Han ble kjent over hele verden for sin stå på vilje og mot til å gjennomføre det andre trodde var ren galskap. Han ble verdenskjent da han krysset Stillehavet med Kon-Tiki. Så utførte han nye seilaser med sivbåtene Ra og Tigris.

Noen av gjenstandene du finner på museet er den originale Kon-Tiki flåten, sivbåten Ra 2 og en egen utstilling om Tigris. Du finner også en helt egen Påskeøyutstilling hvor du blant annet kan oppleve en 10 meter høy kopi av ene statuen på Påskeøya. Det finnes et eget filmrom og det arrangeres konkurranser og andre events for ungdom og større grupper.

Museet opplevde en stor oppgang etter filmen Kon-Tiki som fenget folk både i inn og utland. Filmen ble laget av Joachim Rønning og Espen Sandberg. Samtlige anmeldere kom med høye terningkast og filmen oppnådde en Oscar-nominasjon og Golden Globe-nominasjon for beste utenlandske film. Filmen gjorde nesten rent bord ved Amanda-utdelingen i 2013 hvor de fikk priser for beste skuespiller, Årets scenografi og Årets visuelle effekter.